frans
italiaans
engels
naar index;
naar wijnen frankrijk
wijnen italie
naar delicatessen;
persstemmen
bestellen
verkoop
naar contact
naar leveringsvoorwaarden
proeverij
Home - Wijnen Italië - Azienda Agricola Albino Piona
 
Azienda Agricola Albino Piona, Custoza, Veneto
Prachtig modern en serieus wijnbedrijf in de zachtglooiende heuvels rondom Custoza. Maar vergis u niet: de traditie gaat hier terug tot 1893 en Albino Piona verbindt het goede van de traditie met de moderne vinificatiemethoden om tot prachtige wijnen te komen. Ze maken vooral witte wijnen, zowel stille als mousserende wijnen, daarnaast ook (wat lichtere) rode wijnen. Bent u op vakantie in de buurt van het Gardameer? Neem dan gerust contact met ons op en wij regelen voor u een proeverij!
la corte

la corteWijnen
Bianco di Custoza Ca’ Palazzina € 8,50
Sappige fruitige, maar droge witte wijn met rijke geur en smaak. De wijn is gemaakt van een assemblage van verschillende witte druiven, met vooral Garganega, Cortese, Trebbiano en Tocai. Geschikt als apertief, maar met genoeg inhoud om gedronken te worden bij lichte voorgerechten, zowel op basis van vis als wit vlees, en salades.

Bianco di Custoza DOC Albino Piona € 9,50
Blend van Garganega, Trebbiano, Tocai en nog zo wat witte druiven. Het geheel maakt een fruitige smaakvolle witte wijn die heerlijk is als aperitief, maar die bij alle lichte voorgerechten kan worden gedronken, evenals bij pasta, risotto, wit vlees en salades met vis.

Bardolino Chiaretto DOC€ 9,50
Fruitige lichte rose van corvina, rondinella en molinara druiven gemaakt. Mooie geur en smaak en ideaal als aperitief, of bij lichte (voor)gerechten en bij salami.