frans
italiaans
engels
naar index;
wijnen frankrijk
naar wijnen italië
naar delicatessen;
persstemmen
bestellen
verkoop
naar contact
naar leveringsvoorwaarden
proeverijwit
Home - Proeverijen

Proeverijen


Alle proeverijen van Wijnimport de Microscoop voor particulieren vinden plaats op de Cornelis Reeuwijkbocht 29 te Rotterdam en zijn telkens op zaterdag en zondag van 15 tot 18 uur. Ze zijn gratis, u kunt komen wanneer u wil en worden omlijst door bijpassende hapjes.

In 2017 hebben we het assortiment uitgebreid met de wijnen van Castello di Razzano uit Piemonte en met die van Alessandro di Camporeale uit Sicilia. We werden aangenaam verrast door de toekenning van de “Tre Bicchieri”, 3 rode bekertjes (de hoogste score, die slechts 400 wijnen ten deel valt), voor de Cataratto Vigna di Mandranova 2016 van laaststgenoemde producent, door de toonaangevende Gambero Rosso wijngids. Voor 2018 gaan we een “doorstart” maken met Simone Capecci (voorheen Poderi Capecci) uit de Marche, want we zijn al 2 jaar zeer onder de indruk van de kwaliteit van zijn wijnen die we op de Vinitaly in Verona proefden. Verdere uitbreiding zal zeker nog volgen, maar die zal via de mailing worden aangekondigd.

We hopen u daarom bij een van de proeverijen te mogen begroeten, of tussendoor van dienst te kunnen zijn.


Wilt u zelf een proeverij organiseren? Wijnimport de Microscoop komt bij u thuis of op een andere locatie voor een proeverij vanaf 10 personen. Afhankelijk van het aantal personen en de te proeven wijnen kan dit al vanaf 10 euro per persoon.

Indien het u een leuk idee lijkt om één van onze leveranciers in Frankrijk of Italië te bezoeken, dan kan dat vrijwel altijd ook. Tijdens uw vakantie of tijdens een speciaal uitstapje met vrienden of familie wordt u gastvrij ontvangen. Neemt u vooral vooraf contact met ons op, zodat wij in overleg met u en de wijnproducent iets kunnen afspreken.
Houdt u daarbij vooral ook rekening met het feit dat niet elk jaargetijde even geschikt is (tijdens de oogst is men bijna 24 uur per dag alleen maar daar mee bezig en is een bezoek minder geschikt).

lijn

Wijnproeverij Cornelis Reeuwijkbocht
Klik op de foto's om ze te vergroten.