frans
italiaans
engels
naar index;
naar wijnen frankrijk
wijnen italie
naar delicatessen;
persstemmen
bestellen
verkoop
naar contact
naar leveringsvoorwaarden
proeverij
Home - Wijnen Italië - Paolo e Noemia d'Amico
 
Paolo e Noemia d'Amico, Castiglione, Lazio
Paolo e Noemia d'Amico, een Italiaans/Braziliaans echtpaar, hebben een prachtig familiebedrijf in het noorden van Lazio, in de provincie Viterbo. Op oude vulkanische bodem blinken zij uit in het maken van loepzuivere witte wijnen van hoge kwaliteit, of het nu om de eenvoudigere wijnen van Sauvignon en Semillon gaat, of om krachtpatsers met houtgerijpte Chardonnay. Ook de rode wijnen zijn van hoge kwaliteit. Wij zijn heel blij deze wijnen te kunnen importeren en beschouwen ze als een waardevolle toevoeging aan ons gamma.

la corte

la corte

Wijnen
Noe, Orvieto DOP 7,75
Frisse droge, licht fruitige wijn. Blend van locale druiven, o.a. Procanico, Grechetto, Malvasia en Chardonnay. Fruitig in de neus en smaak met droge finale. Ook als aperitief of bij lichte gerechten.

Terre di Ala, IGP Umbria 12,95
Fruitige witte wijn van Semillon en Sauvignon druiven (Bordeaux blend). Zeer geschikt bij visgerechten en wit vlees.

Calanchi di Vaiano, IGP Lazio 12,95
Verfijnde niet op hout gerijpte wijn van 100% Chardonnay. Neus en mond met citrusfruit, witte peper en abrikoos. Prachtige "eetwijn" bij voorgerechten en wit vlees met lichte sauzen.

Falesia, IGP Lazio 16,95
Houtgerijpte chardonnay (9 maanden nieuw eiken en van 1e passage) met volle neus en smaak, o.a. boter en vanille. Zeer geschikt voor bij schaal- en schelpdieren, vis en wit vlees.

Villa Tirrena, IGP Lazio Merlot 12,95
Volle rode wijn van 100% Merlot met 15 maanden houtrijping. Geur van bosvruchten, met framboos en kers. Volle gestructureerde smaak. Kan lang bewaard. Bij rood vlees, geroosterd vlees en wild.

Notturno dei Calanchi IGT Pinot Nero 26,50
Deze wijn spreekt voor zich: de elegantie van Pinot Nero, gecombineerd met de lokale terroir in Lazio en de kunde van dAmico, geeft een topwijn met fruit in de neus, complexiteit in de smaak, een lange afdronk en bewaarpotentieel. Breed inzetbaar bij de maaltijd, maar ook bij kaas.