frans
italiaans
engels
naar index;
naar wijnen frankrijk
wijnen italie
naar delicatessen;
persstemmen
bestellen
verkoop
naar contact
naar leveringsvoorwaarden
proeverij
Home - Wijnen Italië - Marchesi Ginori Lisci
 
Marchesi Ginori Lisci, Firenze/Querceto, Toscana
 
rentz logo

rentz logo

rentz logo

rentz logo

rentz logo
Al op het eind van de 13e eeuw nam de familie Ginori zijn intrek in de wijk San Lorenzo van Firenze. De kantoren van het wijnbedrijf zijn nog altijd gehuisvest in het Palazzo Ginori in de Via de’ Ginori in Firenze. Aanvankelijk was de familie actief als lakenkoopmannen, maar in de 18e eeuw was Carlo Andrea Ginori de grondlegger van het porcelein van Doccia. Aan het eind van diezelfde eeuw kwam het landgoed Querceto door overerving in handen van de familie, waarbij ook de naam Lisci werd toegevoegd, omdat Francesca Lisci de laatste telg uit haar geslacht was, getrouwd met Lorenzo Ginori. Daarnaast was de familie actief in de Italiaanse politiek en leverde door de eeuwen heen talrijke senatoren en afgevaardigen. Het landgoed Querceto vormt de basis voor de wijnbouwactiviteiten die op het einde van de 19e eeuw begonnen. Hier wordt in de noordelijke Maremma, het naar de kust aflopende deel van Toscana, ten zuiden van Pisa en Livorno, een deel van het 350 hectare grote landgoed gebruikt voor wijnbouw van voornamelijk Cabernet Sauvignon, Merlot en Sangiovese druiven.

Wijnen

Virgola Bianco IGT Costa Toscana € 9,95
Frisse witte wijn, gemaakt van Vermentino en Viognier druiven. Fruitige neus en mond. Heerlijk bij de borrel of als begeleider van lichte visgerechten.

Bacio Rosι € 9,95
Deze stevige en droge rosé is gemaakt van 85% Merlot en 15% Sangiovese druiven, die alleen in rvs tanks rijpt en een fruitige en naar bloemen geurende rose oplevert, met een ronde harmonieuze smaak. Deze wijn is uitstekend voor aan tafel, bij voorgerechten, salades of bij geitenkaas.

Campordigno € 8,95
Deze rode wijn is gemaakt van 85% Merlot en 15% Sangiovese druiven die 6 maanden in gebruikte en gebrande eiken vaten rijpen. Dit levert een wijn op met een fruitige en kruidige neus en een stevige structuur met soepele tannines. De wijn combineert goed met vleesgerechten en licht gerijpte kazen.

Macchion del Lupo € 10,95
Deze rode wijn is gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon druiven die 12-14 maanden op nieuwe en gebruikte barriques rijpen. Dit levert een fruitige en kruidige wijn op met een harmonieuze smaak. De wijn combineert goed met gegrild en geroosterd vlees en wat oudere kazen.

Castello Ginori€ 16,50
Deze rode wijn is gemaakt van 100% Merlot. De neus is fruitig met vooral rijpe bosvruchten en in de smaak zijn er harmonieuze tannines met een lange afdronk. De wijn is een uitstekende begeleider van rood vlees en gevogelte en van rijpe harde kazen.