frans
italiaans
engels
naar index;
naar wijnen frankrijk
wijnen italie
naar delicatessen;
persstemmen
bestellen
verkoop
naar contact
naar leveringsvoorwaarden
proeverij
Home - Wijnen Italië - Cantine Ceci

Cantine Ceci, Torrile, Emilia-Romagna

rentz logo

rentz logo

rentz logo

rentz logo

Als het gaat om wijnbedrijven die toonaangevend zijn in hun regio, mag Cantine Ceci niet in de lijst ontbreken. Jarenlang was dit gebied in Emilia-Romagna bekend om zijn goedkope, makkelijke Lambrusco wijnen, maar Otello Ceci zag de potentie en zijn nazaten maken nu kwalitatief hoogstaande wijnen die bij de nationale en internationale competities hoge scores ontvangen. Onder de dynamische leiding van Alessandro Ceci komen van de 20 hectare wijngaard talrijke vooral mousserende wijnen, zowel wit, rosé als rood en zowel droog (extra dry) als wat milder (amabile). De wijnen werden door Astrid Korporaal van Italia Sapori op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Sinds 2009 heeft Wijnimport de Microscoop in samenwerking met Italia Sapori de import en distributie overgenomen. Voor de wijnbeschrijvingen wordt u verwezen naar de site van Italia Sapori.

Wijnen

Tre di Terre Verdiane Spumante Extra Dry € 11,95
Niet helemaal droge, eerder fruitige mousserende wijn, gemaakt van malvasia, sauvignon en pinot noir druiven, met een geur en smaak van appel en perzik. Zeer geschikt als aperitief.

Otello Dry, Wine Color Therapy €15.00
Fraaie droge mousserende witte wijn van malvasia druiven, in een bijzondere fles en getooid met de hoogste onderscheiding van de gids Duemila vini in 2009. Niet alleen als aperitief, maar ook als begeleider van typische Italiaanse bites, zoals Parma ham en Parmezaanse kaas.

Otello, Nero di Lambrusco € 10,95
Intens paarse wijn van lambrusco druiven met fruitig boeket en overeenkomstige smaak. Een goede begeleider van vleeswaren, pittige kazen of bij lichtere gerechten aan tafel.

Decanta Bianco/Rosso, Emilia IGT € 10.00
Dit zijn allebei stille wijnen, van resp. Chardonnay en Lambrusco/Cabernet Franc gemaakt. De Chardonnay is niet op hout gerijpt en is daardoor fruitig. Prima als aperitief of bij visgerechten. De Decanta Rosso is ook licht en kan licht gekoeld worden gedronken bij pizza, pasta of lichte vleesgerechten.

To You Bianco/Rosso € 15.00
Lichtrode, licht mousserende rode wijn, gemaakt van Lambrusco en Cabernet Franc druiven. De wijn is fruitig, zowel in neus als mond, met vooral rood fruit (aardbei en framboos). Bij voorkeur gekoeld drinken als aperitief of bij hapjes, zoals Parmaham of pittige kaas.

Otello N’Ice € 14,50
Fruitige, makkelijk drinkbare rode lambrusco in spectaculaire "gouden" fles. Voor al uw feestelijke gelegenheden. Combineert uitstekend met allerlei borrelhapjes en met Italiaanse vleeswaren.