frans
italiaans
engels
naar index;
naar wijnen frankrijk
wijnen italie
naar delicatessen;
persstemmen
bestellen
verkoop
naar contact
naar leveringsvoorwaarden
proeverij
Home - Wijnen ItaliŽ - Azienda Agricola Agostinetto

Azienda Agricola Agostinetto, Valdobbiadene, Veneto

Dit is een klein familiebedrijf in het hart van de Valdobbiadene, waar kleine dorpjes omringt worden door heuvels die voor bijna 100% door wijngaarden zijn bezet. Niet meer dan 7 hectare daarvan zijn van Agostinetto. Bij ons bezoek moesten we eerst meekomen naar de wijngaard, het belangrijkste element voor het maken van de wijn. Na uitleg over het maaischema in relatie tot de verschillende grassen en bijbehorende insecten, proefden we de zeer fraaie Spumante’s van Agostinetto, die in Italië een grote naam heeft op dit terrein, getuige zijn leverantie aan tal van toprestaurants met Michelin sterren. Alle werk in het bedrijf wordt door de familie zelf gedaan en dat is te merken aan de kwaliteit van de wijn, die als hoog en verfijnd kan worden getypeerd.

Wijnen

Prosecco Spumante Extra DryÄ 14,50
Een spumante (met een hogere druk in de fles dan bij een frizzante, die goedkoper zijn, maar meer in de winkels te zien zijn) gemaakt van 100% Prosecco druiven. Een heel prettig glas mousserende wijn met een fruitige neus en een droge, maar niet strakdroge smaak, die bij veel mensen in de smaak valt.

Nogarole Spumante BrutÄ 14,50
Deze spumante is van 70% Prosecco en 30% Bianchetta gemaakt en heeft daarom een wat notig aroma en een droge smaak en afdronk met een licht bittertje. Perfect als aperitief, vooral voor wie van droog houdt.