frans
italiaans
engels
naar index;
naar wijnen frankrijk
wijnen italie
naar delicatessen;
persstemmen
bestellen
verkoop
naar contact
naar leveringsvoorwaarden
proeverij
Home - Wijnen Italië - Il Gusto della Costa

Il Gusto della Costa, Praiano, Campania

Praiano ligt aan de Costa Amalfitana, de bekende kust ten zuiden van Napoli, waar schitterende landschappen en onvergetelijke zeezichten zich afwisselen met kleine dorpjes waartussen oude en moderne villa’s en landhuizen staan. Dit gebied wordt beschouwd als een van de beste gebieden van Italië voor het kweken van citroenen. Hiervan wordt, in combinatie met water, suiker en alcohol een likeur gemaakt, meestal met een alcoholpercentage van rond 30% die limoncello heet. De Italianen drinken dit bij voorkeur na het diner en dan ijskoud, rechtstreeks uit het vriesvak. Hoewel limoncello gemakkelijk te maken lijkt, schuilt het geheim in de kwaliteit van de citroenen en in het vakmanschap van de maker. De limoncello van Il Gusto della Costa is gemaakt door Mario Anastasio en speciaal geselecteerd door de Nina Foundation op grond van de superieure smaak.

Deze limoncello is verkrijgbaar in flessen van een halve liter, waarbij er keuze is uit een smalle, lange slanke fles met etiket, een platte halfronde fles zonder etiket, maar met halslabel, en een exclusieve handbeschilderde fles met vissenmotief. Daarnaast zijn er ook flessen van 1 en 2 liter, beiden met etiket.

Deze limoncello is wat duurder dan u mogelijk gewend bent, maar dat komt omdat de opbrengst van deze limoncello in zijn geheel naar de Nina Foundation gaat. Deze stichting zet zich in voor het onderzoek naar het Angelman syndroom, een zeldzame erfelijke afwijking waarbij kinderen lichamelijk en geestelijk gehandicapt zijn.

Kijk ook eens op: www.nina-foundation.orgLimoncello

Limoncello 500 ml, met lange hals € 18,95

Limoncello 500 ml, in beschilderde fles € 29,75

Limoncello 1000 ml € 27,75

Limoncello 2000 ml € 47,90